Lamm

Vi har ett tiotal tackor som går och betar på täpporna och i skogen här på Granbacka. Tidig vår föds lammen, det är en härlig och spännande tid. I mars 2021 var lammningen i full gång.

Efter en härlig sommar och höst blir det slakt, då flera av lammen och en och annan äldre tacka också lämnar gården för att bli mat till oss och en handfull kunder. Det blir ett mört och gott kött som är mycket omtyckt. Lammen har också betat större delen av året ute i marken i en mångfald av gräs och örter. Under vinter och tidig vår äter de hösilage och under dräktighets-och lammningsperioden även kraftfoder.

Vi låter Sjunkaröd, Skånska Vilt, slakta, stycka och vakuumpaketera köttet åt oss och våra kunder.

Lammkött är aktuellt till vintern 2021 då det blir slakt igen. 

 

Lammskinn

Vi säljer också lammskinn., vita, mörkt bruna, gråmelerade och fläckiga. Priset per skinn ligger på 1500-2000 kr. Underbara skinn som är beredda i Tranås enligt gamla svenska traditioner. Det betalar vi gärna  extra för.

Kanske hittar ni billiga skinn på andra ställen, men många av dem är tyvärr beredda utomlands (Polen. Även Donnia Skinn i Tranås, en annan firma än den vi skíckar till, sänder sina dit). Resultatet av beredning utomlands, blir snabb leverans, miljö-ovänliga metoder med starka medel och billigt pris. Det har vi valt bort för våra får. För oss är det viktigt att hålla hela kedjan god, från uppfödning till slakt och skinnberedning. 

Om skinnen lockar, bara hör av er!